Címkék

2012. január 8., vasárnap

Anti Depreszor 31. ( ellenszérum. )


Rég írtam depreszort. ( kb. 10 éve) Azt hiszem a 30-dik körül jártam. Ha valaki nem tudná mi az a depreszor annak pár szóban. A depreszor olyan média elem ami negatív színben tünteti fel a világot.
A tévében is láthatunk ilyeneket pl. sorozatok formájában. Irreálisan negatív színben mutatja az embereket. Ezekben a sorozatokban az embereknek nincs humoruk, lelketlenek, aljasok elvetemültek, számítóak, stb.. Ami az emberekre valójában nem igaz.
Természetesen én ilyen sorozatokat nem nézek, hiszen tudom milyen hatással van az emberekre. Függőséget okoz. Egyszerűen kényszert érez az ember, hogy ezeket a sorozatokat nézze. Súlyosabb esetben már nem is lehet az illetőhöz szólni ha megy az ominózus sorozat.  
Természetesen miután függőséget okoz így egyre többen nézik. Ennek az a következménye, hogy a készítők még többet készítenek belőle. Hiszen a nézetség mindenek felet áll.
Bár nem mutatható ki összefüggés az ominózus sorozatok, és az emberek hangulata és viselkedése között de sejthető, hogy van.
Hogy ez jó vagy rossz azt mindenki döntse el maga. Véleményem szerint ez emberenként változik. Van akinél hiányt pótol van akinél nem. Van akinél feszültséget old van akinél fezsülséget generál. De az biztos, hogy amit túlzásba visszünk az árt.
Ha valaki azt venné észre, hogy indokolatlanul ideges, agresszív, vagy indokolatlanul retteg dolgoktól, annak leírok egy módszert ami segíthet.
A régiek alkalmazták ezt az egyszerű módszert amivel megszabadultak lelki bajaiktól, ami mára feledésbe merült. Én most ezt az egyszerű gyógymódot osztom meg olvasóimmal. Hátha valakin segít.
 Keresünk egy nyugodt zugot ahol nem zavar minket senki. Majd vegyünk elő tolat papírt, és szép lassan átgondoltan írjuk le gondunk bajunk. Nyugodtan lehetünk őszinték, hiszen senki nem fogja rajtunk kívül olvasni. Írjuk le, hogy kicsoda vagy micsoda idegesít minket vagy hogy mitől rettegünk. Sokkal őszintébbek lehetünk mint egy  pszichiáternél. Hiszen vannak dolgok amit még egy orvosnak sem mondunk el. Gondoljunk mindent végig jó alaposan ne legyünk szégyellősek. Persze vannak dolgok amiket még önmagunknak sem vallunk ismerünk be. De minél őszintébbek vagyunk önmagunkhoz annál jobb. Nyugodtan szánjunk rá időt megéri. Ha kész vagyunk hajtogassuk össze a papírt majd tegyük egy hengerbe. Én valamelyik pezsgőtablettás tubust ajánlom. Majd menyünk ki a kertbe, aki panelben lakik az menjen el a legközelebbi parkba. Vigyünk magunkkal valamilyen eszközt, pl. régi kanalat amit már nem használunk. Győződjünk meg róla hogy nem látja senki és ássuk el. A régiek erre mondták, hogy eltemeti minden gondját baját. Ha később eszünkbe jut valami amit kifelejtetünk, vagy egy idő múlva más gondunk bajunk lesz akkor nyugodtan megismételhetjük. Van még két módszer. Az egyik, hogy elégetjük a papírt, de ezt a módszert nem ajánlom. Először is tűzveszélyes másodszor olyan mint ha meg se írtuk volna a papírt, véleményem szerint. Persze vannak akik mindent megpróbálnak, hogy megszabaduljanak gondjaiktól. A harmadik lehetőség, hogy folyóba, vagy patakba dobjuk a tubust. Így biztos , nem találja meg senki az általunk leírtakat. (hacsak egy horgász nem ).
Bár a harmadik módszer tűnik a legjobbnak de nem mindenki lakik folyó víz közelében. 
 Állóvizet nem javaslok még hónapok múlva is ott lebeghet panasz áradatunk.

(Ez az írásom témája miatt mindkét blogomban megtekinthető.)
  2012-01-08 Imre-B0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése